Meny
Lukk
Webshop Materialbank

Trykkimpregnering

Siden 1979 har vi benyttet en trykkimpregneringsmetode som trenger dypt inn i treverket og gir langvarig beskyttelse. Den har vist seg å være svært holdbar i områder med utfordrende klima, ved kysten og på fjellet. Og vi har aldri hatt en eneste reklamasjon på sopp og råte. Derfor kan vi tilby 30 års garanti på vinduer i tre og 40 år på aluminiumsbekledde vinduer.

Impregnert treverk

Førsteklasses impregnering

Trykkimpregnering (klasse B) trenger dypt inn i treverket og gir langvarig og god beskyttelse mot sopp og råte. Vår impregneringsmetode er anbefalt av SINTEF Byggforsk:

- Inntrenging minimum 6 mm fra enhver side og minst 50 mm fra enhver endeflate i yterveden.

- 30 års garanti på tre-produkter (forventet levetid: 40 år) og 40 års garanti på aluminiumsbekledde produkter (forventet levetid: 60 år) mot sopp og råte.

- Spesielt viktig på aluminiumsbekledde treprodukter utvendig, da det kan danne seg "råtefarlige" temperatur bak kledningen.

- Trykkimpregnering er bedre enn (100%) kjerneved: Alt treverk som ikke er impregnert kan råtne etter hvert selv kjerneved. Ved trykkimpregnering sikres alle deler av treverket. Dette kan ikke gjøres ved kun bruk av kjerneved.