Meny
Lukk
Webshop Materialbank
2018 06 27 06 29 42 1

Ordliste

Midtpost

Er posten midt i et vindu med flere rammer. Vi har tre typer. Standard er Rørospost som buer innover.

U-verdi

U-verdi sier noe om hvor mye varme vinduet slipper ut. Jo lavere U-verdi det er, jo bedre holder vinduene på varmen i boligen. U-verdien er en kombinasjon av isolasjonsevnen til glasset, rammen og karmen. Du finner U-verdien nederst på word pdf tilbud.

Trykkutjevning

Alle glass som monteres 800 moh eller høyere, må trykkutjevnes for å redusere risikoen for sprekker i glasset. Dette må du gi beskjed om ved bestilling.

To-farget

For bedre tilpasning av dine produkter til utvendig fasade og innvendig farge.

Sprosser ettermontering

Kan etterbestilles og monteres.

Sprosser

Våre standardvinduer kan leveres med tilpassede sprosser i ulike bredder og utførelser. Avtakbare sprosser i aluminium gjør vasken til en "lek" og vedlikehold overflødig.

Sprosseklips

Klips til å feste sprossene med. Kontakt din nærmeste forhandler for å supplere sprosseklips.

Spacer

Swiss-spacer ultimate. Leder mindre varme og gir bedre U-verdi. Spacer kan leveres i alle RAL-farger. Standard lysegrå, kan fås i svart.

Skyvedør

Har ett fast og ett skyvbart felt. Utvendig karmbredde: min 1589mm, maks 2989mm. Utvendig karmhøyde: min 1890, maks 2090mm.

Sikker lufting

Med våre luftebeslag, kan du lufte sikkert uten å være redd for at uvedkommende skal komme seg inn.

Sikkerhetsglass

Finnes i to varianter; Herdet glass hvor glasset brytes opp i mange små ufarlige biter, denne krever stor kraft for å knuses. Laminert glass er to glass limt sammen, dette bidrar til at glasset henger fast i folien.

Røros standard vindu

Fås som sidehengslet, topphengslet, sidesving, toppsving og fastkarm.

Rømningsvindu

Krav til rømningsvei er at bredde + høyde skal minst være 150 cm i åpen stilling til sammen. Bredden skal være minst 50cm, og høyden minst 60cm.

Rømningspost

Løs midtpost kan leveres på 2 eller flere-rams sidehengte vinduer for å tilfredsstille krav til rømningsvei.

Panel

Våre paneldører leveres med faspanel eller RDV mønepanel i Accoya.
Accoya fremstilles av Radiata furu som har gjennomgått en acetyleringsprosess, der trefibrene mister sin evne til å oppta- og holde på fuktighet.

Koblet vindu

Består av to rammer montert sammen slik at det blir et isolerende luftlag imellom. Den ytterste kan deles i ruter av gjennomgående sprosser på 24 eller 48mm. Den indre rammen har 2-lags energiglass med varmespacer og argonglass.

Karmdybde

Alle våre vinduer har karmdybde på 117mm.

Impregnering

Våre produkter trykkimpregneres, noe som gir lang levetid. SINTEF Byggforsk anbefaler metoden vi benytter. Trykkimpregnering klasse B trenger dypt inn i treverket og gir langvarig god beskyttelse mot råte og sopp.

Husmorvindu

Omtales i dag som toppsving. Vinduet har hengsler som gjør at du kan vende vinduet 180 grader rundt for vask på utsiden. Vinduet kommer ikke inn i rommet.

Fylling

Paneldører eksklusiv har standard glatte fyllinger på innsiden, men kan også fås med friset fylling.

Glass

2-lags glass inneholder to lag med glass. På et av glassene er det et tynt usynlig lag med isolasjon. Mellom glassene er det argongass, som forsinker varmeutslipp.
I 3-lags glass har to av glassene innebygd isolasjon, og det er to lag med argongass. Dette gir økt komfort i boligen, og møter morgendagens krav til gode vindusløsninger.

Gass

Argongass er standard og gir bedre U-verdi. Kan oppgraderes til krypton.

Funksjonsglass

Velg mellom soldempende glass, selvrensende glass, antidugg glass, støydempende glass, sikkerhetsglass, ornament-glass.

Farge

Vi leverer i alle NCS-koder og RAL fargesystem. Standardfarge er hvit S0502-Y.

Eldre kobla terrassedør

Vridere må skrues av for å åpne sprossekassett for renhold.

Energi

Energi og varmetap er viktige faktorer. Gitte u-verdi krav er snitt for hele leveransen av vinduer og dører: Under 70m2: Ingen krav til U-verdi, fra 71m2: 1,2 eller bedre, fra 151m2: 0,80 eller bedre.

Dørterskel

Standard dørterskel er 25mm kompositt- terskel (handicap). Vi tilbyr også terskel 50mm i hardtre på forespørsel.

Bytte ramme på gamle vinduer

Dagens ramme passer ikke gamle vinduer, og kan derfor ikke byttes.

Brystningshøyde

Brystningshøyde er mål fra underkant terskel til der hvor glasset begynner i overkant av brystning. Brystningen er det tette området under glasset i døren.

Beslag

Våre dører og vinduer kan leveres med et utall variasjoner i beslag og annet tilbehør. Vridere, hasper, sikringsbeslag ulike funksjonsglass og fargevalg er bare noen av tilpasningene.

Aluminiumskledning

Aluminiumen beskytter treverket mot vær og vind, slik at levetiden forlenges. Den er vedlikeholdsfri, sånn at du kan bruke tiden på andre ting enn å skrape og male vinduet ditt. Vær oppmerksom på at mørk alukledning på hvite vinduer kan gi "sebrastriper". Vi anbefaler sammen farge på vindu utvendig som alukledningen.

Accoya

Vi produserer alle våre ytterdører med ramtre i accoya. Accoya fremstilles av radiata furu, er ekstremt stabilt og ansett som verdens mest stabile treverk.

Karm

Alle våre karmer har 117 mm karmdybde. Dette gir en stivere karm og bidrar til bedre stabilitet mot vridning.

Fant du det du leter etter?

Ja Nei