"

Speildører Eksklusiv

Speildørene våre er bygd opp av ramtre i accoya, med frisede fyllinger både på innsiden og utsiden. Alle speildører kan leveres med ulike glassløsninger, standard er 3-lags energiglass. Dørene leveres med en kompositt-terskel som er 25mm (handicap). Terskel i hardtre på forespørsel (50mm). Ved valg av innadslående dør så vil døren leveres standard med 50mm terskel i eik. 

Kan bestilles i alle NCS-farger med garanti. 

Accoya fremstilles av radiata furu og er ekstremt stabilt. Beis og maling hefter ekstremt godt på overflaten og vedlikeholdsintervallene på en slik dør er betydelig forbedret jmf. dører av vanlig furu og andre tresorter. Enkelte tester viser 3-4 ganger så langt vedlikeholdsintervall på disse dørene (Dette vil selvfølgelig variere med væreksponering ogfysisk slitasje).

I tillegg beholdes glans og fargeektehet betydelig lengre på disse dørene. Dette gjelder spesielt på mørke farger hvor furudører ofte kan falme etter noen år. Accoya vil da beholde glansen betydelig lengre. Accoya er derfor spesielt egnet til dører som skal tåle et barskt klima med sol, regn og snø. Svelling og krymping blir redusert med 75-90% og er ansett som verdens mest stabile treverk.

Glassvalg

Standard glass er 3-lags energiglass med varmspacer og argongass. Speildørene kan leveres med en rekke alternative glassvalg:

 • Soldempende glass: Hindrer varmestråler, men slipper inn lyset.
 • Selvrensende glass: Anbefales der det er vanskelig å komme til for rengjøring.
 • Antidugg-glass: Hindrer at dråper setter seg så lett på glasset og skaper dugg utvendig.
 • Støydempende glass: Skjermer for støy.
 • Sikkerhetsglass (mot personskade): Finnes i to varianter:
  * Herdet glass: Krever stor kraft for å knuses, glass brytes opp i mange små ufarlige biter.
  * Laminert glass: To glass som er limt sammen, knust glass henger sammen i folie.
 • Ornament-glass: Hindrer innsyn, men slipper inn lys:
  * Frostet glass gir lite innsyn.
  * Cotswold-glass har ruglete overflate.
 • Spacer: Swiss-spacer ultimate. Leder mindre varme og gir bedre u-verdi. Spacer kan leveres i alle RAL-farger.
 • Gass: Krypton-gass. Gir bedre u-verdi.

Standard modeller

Vi har 13 standard modeller i vårt utvalg av speildører. Dørene leveres standard som utadslående.

Alle modellene kan leveres som 1 eller 2-fløyede dører eller som innadslående. Innadslående dører leveres med 50mm terskel i eik som standard. 
(Se reklamasjoner for begrensninger i garantier)

Utvalg av "spesial" dører

Alle speildører kan leveres med ulike glassløsninger og høyden på fyllingene kan justeres etter kundes behov/ønsker. 

 

Profiler

Våre speildører leveres som standard med frisede fyllinger både på innsiden og utsiden. Utvendige lister mot fylling har synlig gummipakning i sort farge inn mot fyllingen for tetting. 

Hengsler

Blanke justerbare hengsler er standard på våre speildører. Kan også leveres med svarte justerbare hengsler hvis ønskelig. 

Kan også leveres i elforsinket blank med/uten berlinerknopp (ikke justerbar). Fargemuligheter: Blank, hvit, sort og rustfri. 

Dørvridere

Vi har tre forskjellige dørvridere i krom til speildører i utvalget vårt. For dørvridere i smijern, se mer info under våre paneldører. 

Sprosser

Våre speildører med glass kan leveres med sprosser:

 • Vedlikeholdsfrie utenpåliggende aluminiumsprosser i 26, 45 og 60 mm bredde (kommer i samme NCS-farge som dør utvendig). Kan leveres i alle NCS-koder.
 • Gjennomgående tresprosser 64 mm bredde.
 • Wienersprosse 26 og 45mm bredde. Ligger mellom glassene (kan leveres i alle RAL-koder). 
 • 2-sidig pålimt alu-sprosse i 29 og 49mm bredde. Pålimt på begge sider av ytterste glass (kan leveres i alle RAL-koder).
 • Duplex-sprosse i 26mm bredde. Pålimt tresprosse på innsiden og enten pålimt eller løs aluminumssprosse på utsiden, med en ekstra spacer i glasset (kan leveres i alle NCS-koder).